Webes biztonság

Védd az online világod!

Beépített biztonsági intézkedéseket és gyakorlatokat alkalmazunk

A webes biztonság olyan gyakorlatokat és intézkedéseket jelent, amelyek célja a webalkalmazások és weboldalak védelme a kibertámadásoktól és adatsértésektől. A webes biztonság mára kiemelten fontos, mivel a webes alkalmazások a kiberbűnözők célpontjává váltak, akik megpróbálhatják ellopni érzékeny adatainkat, befolyásolni a weboldal működését vagy rosszindulatú kódot beinjektálni.

Webes Biztonság

Ahol TILOS spórolni, az a biztonság!

A célunk nem lehet más, minthogy megértjük: az alkalmazásoknak már a kezdetektől fogva védetteknek kell lenniük a lehetséges kiberfenyegetésekkel szemben.

A biztonságos webes fejlesztés magában foglalja az adatvédelmi és hozzáférési szabályozást, a kódellenőrzést és a sebezhetőségek kiszűrését.

Az elérhető technológia és gyakorlatok folyamatos fejlődésével a hálózati biztonság kihívásai is változnak. Az egyre összetettebb fenyegetések és támadások ellen védekezéshez folyamatos fejlesztés és oktatás szükséges a hálózati adminisztrátorok és a felhasználók részéről.

Az erős és jól megtervezett hálózati biztonsági intézkedésekkel azonban lehetővé válik a biztonságos és megbízható online jelenlét fenntartása.

Az HTTPS titkosított kapcsolatot biztosít a böngésző és a webszerver között, így megakadályozva, hogy a harmadik fél illetéktelenül hozzáférhessen adataidhoz.

Az OWASP (Nyílt Webalkalmazás Biztonsági Projekt) az összesített webes sebezhetőségek listáját állította össze. A fejlesztőknek ezeket a sebezhetőségeket elkerülve és megelőzve kell fejleszteniük.

Rendszeres kódellenőrzés és sérülékenységek vizsgálata a fejlesztési folyamat során segíti a sebezhetőségek időben történő észlelését és javítását.

A webalkalmazások folyamatosan monitorozása lehetővé teszi az anomáliák és biztonsági fenyegetések gyors azonosítását és reagálását.

 Web Application Firewall (WAF) olyan megoldás, amely képes azonosítani és megakadályozni a rosszindulatú forgalmat, például SQL befecskendezéseket vagy cross-site scripting (XSS) támadásokat.

A fejlesztők és a szervezet többi tagja számára az adatvédelmi és biztonsági gyakorlatokra való oktatás és tudatosság növelése rendkívül fontos.

A rendszeres frissítések és hibajavítások alkalmazása az alkalmazások és keretrendszerek sebezhetőségeinek kijavításához és a legfrissebb védelmi intézkedések alkalmazásához elengedhetetlen.

 Az ismert és megbízható bővítmények és keretrendszerek használata segíthet minimalizálni a sebezhetőségeket és növelni a biztonságot.

A felhasználók hitelesítése és a megfelelő hozzáférések biztosítása segíti megakadályozni a nem kívánt hozzáféréseket az érzékeny adatokhoz.

 Az antivirus és malware ellenőrző szoftverek a számítógépeken és hálózati eszközökön futtatott programokat és fájlokat ellenőrzik, hogy megelőzzék a rosszindulatú kódok terjedését.

Képernyőkép 2023-08-21 024141